Referenser

Företagskunder

Metro logga

I’ve been training with Sandra Rusk for a couple of years now. My calendar is quite tight and with a lot of travel, so I have really appreciated the flexibility when it came to finding the best times to train – sometimes 6 in the morning, others 7 in the evening.But most of all, I have been impressed with the variety of exercises and the firm pressure to improve results. Sandra is excellent in pushing you to do a bit more. Very professional!
/Per Mikael Jensen, Former President & CEO, Metro International

 

The Republik
Vi har anlitat Tailored Training för friskvård och är väldigt nöjda. Vi har fått individstyrd hjälp med kost och träning. Både Sandra och Mathias är kunniga och inspirerande, och ser till att man uppnår sina mål.
/Madeleine Ljungfeldt, VD The Republik
 

lynx

När vi anlitade Tailored Training SR var det bland annat för att vi skulle satsa mer på friskvård och målet var att fler skulle komma igång med att träna. Detta lyckades Sandra mycket bra med och vi är fler än någonsin som är motiverade till träning. Sandra är noggrann och målmedveten och vill att alla ska få ut så mycket som möjligt vid varje tillfälle. Många har även fått råd och hjälp när det gäller kosthållning. Vi kan varmt rekommendera Tailored Training när det gäller friskvård till företaget.
/Magdalena Byström, Lynx Asset Management

 

Kiropraktik

Sedan drygt ett år tillbaka har jag haft Charlie som min Kiropraktor. Första gången vi träffades hade jag ont i ena sidan av min ländrygg samtidigt som min vänstra baksida lår var otroligt stel. Då fick jag behandling i form av justeringar samt triggerpunkter. Båda dessa behadlingsformen har min kropp reagerat bra på, dels genom minskad smärta i ländryggen och ökad rörlighet i baksida lår. Charlie har även framgångsrikt behandlat mig för musarm, med hjälp av triggerpunkter, rörelseövningar och kinesiologitejpning. Jag kan verkligen rekommendera regelbundna behandlingar med Charlie i och med hans breda kunskap om olika behandlingsformer.
/Kvinna 35 år

Jag har under en längre tid haft problem med min ländrygg. Ökad stelhet och ibland har smärtan i ryggen övergått till huvudvärk. Tidigare hade jag aldrig varit hos en kiropraktor och  kände mig inte jättebekväm att gå till en heller. När jag tillslut kom i kontakt med Charlie, gick vi lugnt igenom mina ryggbesvär, kontrollerade mina rörelser och därefter justerade han mig i ryggen. Jag känner mig trygg och bekväm när han utför sin behandling. Han har en ödmjuk attityd och är väldigt kunnig i det han gör. Jag kan verkligen rekommendera Charlie.
/Man 36 år IT konsult

Jag har sedan länge haft problem med min höft både när jag tränat men även i mitt vardagsliv. Jag kontaktade Sandra och frågade om hon hade tips på var jag kunde vända mig. Hon berättade om hennes samarbete med Charlie Sjöblom, kiropraktor. För mig var det en ovärderlig hjälp. Charlie har hjälpt mig både med min höft, min axel och min rygg. Att han och Sandra sedan pratar om vad som behövs göras när det gäller träningen är en stor fördel. Det blir som en egen liten rehabavdelning. Jag har alltid varit väldigt skeptisk till kiropraktik då jag är väldigt rädd för när det ”knakar”. Jag kände mig väldigt trygg hos Charlie då han lyssnade till min rädsla och i början var det inga justeringar alls, men ju mer tillit jag fick desto mer försvann rädslan och nu har han gjort flera justeringar och har hjälpt mig massor. Jag rekommenderar alla att boka tid hos Charlie och kan garantera ett riktigt proffsigt och tryggt bemötande. 
/Kvinna 31

PT-klienter

Om du vill utvecklas i din träning och samtidigt ha roligt kan jag rekommendera Tailored Training. Jag är en vanlig motionär som gillar att prova på olika typer av träning som gärna får vara utmanande och när jag började träna med Sandra blev jag fast direkt. Hon är rak och tydlig i sina instruktioner och återkopplar alltid på ett bra sätt hur kroppen reagerar och svarar på träningen. En bra egenskap är att hon får dig att utföra allt utan att höja rösten utan på ett lugnt sätt rättar till eller peppar. Jag har provat på gymträning med TRX som har blivit en favorit och även utomhusträningen i Rålambshovsparken. Det är riktigt jobbigt och alltid lika roligt då passens upplägg är genomtänkta och gänget som tränar är toppen. Jag har varit skadad med hälsporre som har tagit lång tid att läka ut. Även då hittade Sandra andra övningar och har rekommenderat mig till olika behandlingar för att få det att läka ut vilket ha givit resultat. För mig är det viktigt med en seriös och uppriktig tränare som bryr sig och det gör Sandra. Jag har svårt att hitta någon bättre som är så påläst och som ser till helheten på det sätt jag önskar, att förbättra min styrka, balans och kosthållning. Det har varit mitt bästa beslut.

/Kvinna 53 år

Jag och Sandra har jobbat i ca 6 månader med styrka för att framförallt förbättra min löpning. Under de senaste månadernas löppass har jag märkt en signifikant skillnad med ökad styrka och ”tryck” i benen. Genom Sandras lyhördhet, målmedvetenhet samt förmåga att utgå ifrån just mina förutsättningar har vi tillsammans ökat styrka, explosivitet och uthållighet i framförallt ben och sätesmuskler. Utöver träning är Sandra även väldigt kunnig inom kosthållning. Jag kan varmt rekommendera Sandra som PT.
/Man 39 år.

Jag har tränat med Sandra sedan 2014 och hennes kunskap gällande kroppen, kost och träning är otroligt användbara verktyg för mig.
Min utmaning är att jag har en nedsatt vänstersida (komplikationer under födseln), vilket innebär att jag har nedsatt balans, styrka och rörelser på vänster sida (arm, axel, höft, ben och fot). Sandra har hjälpt mig analysera mina svagheter, hittat obalanser och därefter har jag successivt lyckats bygga upp nödvändig muskulatur.
Resultaten som jag ser och känner är att min rörlighet är bättre, kroppen är starkare och jag kan hålla balansen betydligt bättre än tidigare. Utöver nämnda förbättringar så har även mitt självförtroende ökat något enormt. Jag kommer fortsätta att träna med Sandra.
/Man 32 år.

Jag har inte bara haft förmånen att träna med Sandra varannan vecka under det senaste året men även fått hjälp med rehabilitering av en nygammal knäskada (korsband, menisk, och artros). Sandra har inte bara utvärderat vilken form av rehab som hon ansåg vara lämplig för mig (parallellt men ordination från en av Sveriges främsta knäspecialister) utan även undersökt och utvärderat alternativa orsaker till min skada. Hennes tillvägagångssätt och framförallt diagnos skiljde sig väsentligt från läkarens och sjukgymnastens diagnos, något som sedermera upptäcktes av läkaren efter magnet- och slätröntgen. Sandra har visat att hon inte bara är en kunnig PT utan även observant och kunnig när det kommer till att identifiera orsak till skador. Jag kan varmt rekommendera Sandra.
/ Man 42 år.

Det kändes väldigt bra att kunna fortsätta med träningen en bra bit in i graviditeten, för att förbereda och stärka mig inför kommande  förlossning och bebisbärande. Att få hjälp av Sandra med anpassade övningar som inte belastade min föränderliga kropp på fel sätt gjorde det roligt och tryggt att fortsätta så länge kroppen orkade. Jag är glad att jag tränade som jag gjorde, för såhär ett par månader efter förlossningen känns min kropp mer återhämtad än vad den gjorde efter första graviditeten.
/Kvinna 34 år

Jag har tränat med Sandra i ca 2.5 år och är mycket imponerad av den kunskap gällande kroppen, kost och träning hon har. Jag har ett stort eget intresse av fysiologi och kost och Sandra har alltid svar på mina frågor. Jag tränar och tävlar i cykling samtidigt som jag har problem med min rygg, och Sandra har hjälpt mig analysera mina svagheter, hitta obalanser och därefter att bygga upp nödvändig muskulatur för att stötta mina problemområden.

Jag skulle rekommendera alla som vill ha en kunnig och engagerad tränare att kontakta Sandra oavsett idrottsnivå. För mig har det betytt att jag kan fortsätta idrotta så mycket som jag vill samt att jag också fått en ett bollplank och en ökad förståelse för vad som hjälper och utvecklar just mig.
/Kvinna 30 år

Jag har, genom min arbetsgivare, haft förmånen att träna med Sandra varannan vecka i snart tre år. Sandra har varit duktig på att anpassa träningen utefter de mer långsiktiga träningsmål jag har haft. Första året laddade jag för Vasaloppet och då hjälpte Sandra till att utveckla min uthållighet genom olika former av pulsträning men även övningar för att stärka kroppen. Jag märkte goda resultat och kunde kapa minut efter minut på milen. Efter Vasaloppet kände jag för att byta mål och köra mer tung styrketräning då jag alltid varit tanig. Efter många goda råd, anpassade träningsprogram, en hel del proteindrinkar och en väldans massa potatisar gav det ordentligt resultat. Jag har ökat över 15 kilo i vikt på två år och lyckades hela tiden ligga på en fettprocent under 13 %. Utan Sandras hjälp hade jag för länge sedan tappat motivationen och inte heller vetat hur jag skulle träna effektivt. Så om du är i samma sits som jag var så är det bara att slå Sandra en signal så kommer du också att nå dina mål!
/Man 31 år

Efter att ha varit mammaledig i ett år och kommit tillbaka till mitt stillasittande arbete framför datorn kände jag att det var dags att ta tag i mig själv och mina utslitna bebisbärande armar och axlar och min trötta rygg. Har tränat med Sandra tidigare och visste att hon kunde hjälpa mig att få bukt på kroppen igen.
Testade på B.E.S.T som visade sig funkade väldigt bra för mig eftersom varje pass varierar, och att jag på så vis fick hjälp att köra igenom hela kroppen. Ganska snart kände jag min styrka komma tillbaka och jag började bli mig själv igen. Grymt kul att träna i grupp också!
/Kvinna 32 år

Efter flera års totalt träningsuppehåll insåg jag ganska snart att jag skulle behöva PT stöd för att främst utnyttja gymets fulla potential men också för att inte riskera att skada mig. Tack vare Sandras mycket proffsiga hjälp har jag redan kommit en bra bit på vägen till en välmående kropp och därmed psyke. Jag är särskilt imponerad av Sandras noggrannhet och goda lyssnarförmåga. Utan tvekan väl investerade pengar och väl användande av min värdefulla tid.
/Kvinna 45 år

Jag började träna med Sandra under hösten 2013, när jag fått mitt svar från magnetröntgen.  Jag har bekymmer med de nedersta kotorna i ryggen. Jag frågade på gymmet som jag körde spinning på om han hade någon PT med inriktning sjukgymnastik och han rekommenderade mig att testa och köra med Sandra. Min utgångspunkt var att köra de tolv pass som jag köpte först och därefter fortsätta på egen hand med de övningar som jag hade lärt mig, för hur svårt kan det vara och varför ska jag lägga pengar på en PT?

När mina tolv köpta pass gick mot sitt slut var jag tvungen att revidera min utgångspunkt i flera hänseenden så jag bestämmer mig för att fortsätta med ett pass varannan vecka framöver. Innan jag betalar för mina tänkta pass 2014 får jag kallduschen. Sandra ska sluta på gymmet, det får ju inte bara hända. Jag träffar hennes efterträdare och känner direkt att det här inte kommer att funka, den första känsla jag får att jag ska inför en PT skämmas för att jag inte klarar av att göra vissa rörelser eller övningar det är bara för mycket.  Det är ju en av anledningarna till att jag skaffar mig en PT också. En person som ska lära mig träna på rätt sätt.

Hur som söker jag upp Sandra och vi kommer fram till en lösning där jag kan fortsätta och köra med henne ett pass varannan vecka. Det jag uppskattar mest hos Sandra är den planering hon har gjort för min träning, hon ligger två tre steg fram och har flera alternativ, allt beroende på hur min rygg ska svara/reagera på den planerade träningen. Har vi kört ett nytt pass så hör hon av sig dagen efter för att få veta hur min kropp mår och om vi behöver ändra något i träningen.

Sommaren 2014 är jag på semester i USA och tillbringar sju dagar i nöjesparker med berg- och dalbanor, någon dag med många många mil bakom ratten och fem konsert besök. OK jag känner av ryggen lite men det går snabbt över, så det är något som min träning gjort att jag klarar av.  Jag besöker också några gym och kör spinning och tränar med hjälp av de övningar Sandra har lärt mig. Det som är bra med den varierade träningen som jag kört är att jag kan träna i vilket gym som helst för jag är inte låst vid någon viss maskin eller liknande utan kan alternera träningspasset beroende på vad som finns på stället.

Tittar jag tillbaka på den träning jag körde i början så känns den lite töntig och klen, men bygger man inte en stabil grund så har man inte en bra utgångspunkt. Jag har fyllt på med mer träningstimmar för jag kan inte få en bättre och mer omtänksam PT än Sandra.
/Man 54 år


Jag hade ett mål att under sju veckor gå ner i vikt och samtidigt bibehålla mina muskler. För att få hjälp med detta så anlitade jag Sandra. Tack vare hennes upplägg lyckades jag att nå mitt mål. Utöver detta fick jag även lära mig nya kostvanor för att bibehålla vikten.
/Man 34 år


Jag har haft Sandra Rusk som PT sen februari 2010. Jag tycker att vi har ett bra samarbete vi hörs minst en gång i veckan för att kolla om träningsprogramet funkar bra, ibland har det inte gjort det då hör jag bara av mej så bokar vi lätt en ny tid. Jag får ett bra program som är lätt att följa. Vi har även pratat om hur viktig kosten är speciellt de dagar jag tränar.

/Kvinna 39 år


Innan jag träffade Sandra hade jag alltid sett träning som ett nödvändigt ont. Hade försökt tidigare men alltid lagt av efter ett tag. Sandra skapade ett träningsprogram speciellt anpassat efter mig och mina behov. Det gjorde det lätt och roligt att komma igång. Resultaten man ser efter ett tag gör att man blir ännu mer peppad! Hon har hjälpt mig att anstränga mig till mitt yttersta utan att pressa mig så hårt att man ger upp. Kan varmt rekommendera Sandra Rusk!
/Kvinna 26 år


Jag träffade Sandra första dagen jag satte foten i ett gym. Hon hjälpte mig med grunder, övningar och med att sätta upp ett träningsprogram. Nu, ett år senare, träffar jag Sandra ungefär varannan månad då hon hjälper mig med nya övningar och med att förbättra/anpassa mitt träningsprogram. Sandra är lyhörd, dynamisk och väldigt kundfokuserad, inte tillgjord utan professionel. Hon motiverar och hör ofta av sig. Med hennes hjälp har jag nått många av mina mål och mitt intresse för träning växer för var dag. Därför får Sandra högsta betyg av mig.
/Man 28 år


Jag kontaktade Sandra på Tailored Training för snart ett år sedan, kände att jag behövde få lite hjälp med min träning, öka motivationen och inspirationen, framförallt på gymmet. Efter ett samtal om vad jag ville få ut av träningen så fick jag ett program att följa. Nu har jag gått igenom fyra olika program och min träning har utvecklats enormt. Flera mål har uppnåtts och nya mål sätts upp. Tillsammans med Sandra har jag hittat en helt ny motivation, ett program att följa och fått en fantastisk träningsglädje. Den här typen av hjälp är ovärderlig och jag ångrar inte sekund, mitt beslut att ta hjälp av Sandra som personlig tränare.

/Kvinna 30 år


För drygt ett år sen så bestämde jag mig för att göra något aktivt. Har tidigare bara fuskat runt med olika aktiviteter. Gick till gymmet var nära att vända det var ju i stort sett bara yngre personer där, tänkte här platsar inte jag. Träffade sen Sandra Rusk för genomgång av de olika maskinerna. Tyckte det var lite tråkigt. Bestämde mig då för en personlig tid med Sandra där vi gick igenom vad som skulle passa mig. Har sen dess haft en hel del träffar med Sandra som PT och då får jag ett personligt program som passar mig och min målsättning. När man är lite till åren så är det viktigt att man tänker på balansen att man har en bra stabilitet i kroppen och stärker skelettet. Har nu märkt en klar förbättring. Blivit starkare bättre balans och hållning. Det bästa av allt, det är roligt också. Sandra är en klippa, duktig och så pedagogisk och hennes program är roliga, de är personliga. Hon har tänkt på vad som ska passa mig. Och det är inte bara yngre på gymmet, alla åldersgrupper är där.

/Kvinna 69 år


Jag har tränat fotboll större delen av mitt liv. Att träna  på  gym tyckte jag var tråkigt och  jag hade svårt att variera mina övningar.  Mathias har gjort träningen  rolig och utmanande. Han har en lättsam attityd och ser till att nivån på träningen hela tiden ökar. De träningsprogram han har skapat har verkligen passat mig bra.  Jag kan starkt rekommendera Mathias om du vill få ut mer av din träning.
/Man 38 år


Jag har tränat med Sandra i nästan ett halvår, med mål att bli starkare och klara min första Triathlon. Sandra satte upp ett skräddarsytt tränings- och kostprogram som ledde till mer muskler och betydligt bättre uthållighet på bara ett par månader, och jag överträffade mina förväntningar resultatmässigt i Triathlon. Sandra är väldigt engagerad och har gjort betydligt mer än vad man kan förvänta sig av en PT! Vi har tät kontakt och hon dök till och med upp och coachade på de olika lopp jag genomfört under säsongen. Jag kan varmt rekommendera Sandra och kommer själv fortsätta träna med henne!
/Kvinna 38 år 


För sju månader sedan födde jag en liten dotter. Dessförinnan hade jag haft en jobbig graviditet och en viktuppgång på närmare 30 kg. Efter 3 månader kände jag att det var dax att försöka göra något åt min övervikt. Genom en vän hade jag hört talas om Sandra och tog därför kontakt med henne. Det visade sig vara bland det bästa jag någonsin gjort. Sandra hade ett möte med mig där jag fick berätta om mig själv och vad jag ville uppnå och sedan la hon upp träningspass på en lagom nivå. Det som är så bra med Sandra är att hon förutom sin otroliga kunnighet inom träning alltid ringer eller sms:ar mig dagen efter att jag tränat med henne för att kolla hur jag mår i kroppen. Dessutom uppmuntrar hon mig att träna på egen hand. Hon ger mig också värdefulla tips och råd om kost, sömn och andra saker och det bästa av allt: hon har förvandlat en riktig soffpotatis till någon som gillar att röra på sig och som dessutom fått massor av extra energi vilket jag behöver i mitt vardagsliv. Just nu kör jag två pass i veckan med Sandra och jag känner aldrig att passen är tråkiga utan väldigt varierande och utmanande. Då jag är en otålig person vill jag helst se snabba resultat och kan bli stressad om inte vågen och midjan har minskat för varje vecka men då är Sandra där med sitt lugn och tålamod. Och det dröjer ju inte lång tid förän jag själv börjat se resultat av min träning. Jag har provat att ha personlig tränare vid ett flertal tillfällen men hoppat av efter några gånger då jag känt att de gått för hårt ut och inte alls anpassat träningen efter mina egna förutsättningar. Så äntligen har jag hittat någon som jag känner mig trygg med och som gör träning till en ren glädje och jag riktigt längtar till mitt nästa träningstillfälle med Sandra!
/Kvinna 33 år


Jag har varit överviktig hela mitt liv och träning har enligt mig alltid varit en plåga. Utöver min övervikt har jag även en funktionsnedsättning på min höger arm som ofta fått fungera som en bortförklaring till varför jag inte tränar. För 6 månader sen bestämde jag mig för att göra en livsstilsförändring där steg ett blev att ta tag i träningen. Via Fitness24Seven fick jag kontakt med Sandra som är anledningen till att jag fortfarande går till gymmet tre gånger i veckan och då med ett leende på läpparna. Vi ses ungefär var femte vecka för att gå igenom ett nytt träningsprogram men vi har kontakt via mail varje vecka för att kolla hur programmet funkar. Sandra ger mig övningar som är varierande och utmanar mig lagom mycket. Hon visar ett genuint intresse för mig och hon ser mig som en 26-årig kvinna, inte som en tjock och handikappad latmask. Vissa övningar trodde jag aldrig att jag skulle kunna utföra på grund av min arm eller vikt, men med uppmuntran och uppfinningsrikedom så har hon flera gånger motbevisat mig. Jag rekommenderar dig starkt att anlita Sandra om du vill ha ett stabilt och väldigt kunnigt stöd i din träning!
/Kvinna 26 år

 

Övriga kunder

Bordtennisförbundet

Sandra Rusk har sedan 2003 arbetat tillsammans med Svenska Bordtennisförbundet med fystester för landslag och föreningar samt fysträning för landslagsspelare. Sandra har också på ett lika föredömligt sätt hållit i föreläsningar vid olika tränarutbildningar som arrangerats av SBTF.
/Mats Hedin, ansvarig för elitidrott


Jag hade ett bra och givande kostrådgivningssamtal med Sandra. Jag fick mer kunskap om hur jag som idrottare ska äta för att kroppen ska fungera och orka på bästa sätt.
 Det var enkelt att förstå och ta till sig de olika bitarna hon pratade om. Jag tyckte hon pratade på ett sätt som gjorde hela ämnet lite mer intressant!
/Landsslagsspelare

Tyresö Damhandboll

Vi i Tyresös Damlag kom i kontakt med Sandra i samband med att laget avancerat till elitseriespel. Vi var då ett ungt lag som huvudsakligen saknade den grundstryka och kondition som krävs på elitnivå och under dessa 2 år som laget har varit under hennes piska så har resultaten vad gäller vår fysiska status varit häpnadsväckande goda. Sandra har metodiskt och målinriktat planerat vår fysträning där vi i olika steg arbetat från grunden mot en successivt ökad belastning, intensitet och svårighetsgrad på träningen. Hon har även lagt stor vikt vid bålstabiliserande samt skadeförebyggande övningar vilket ytterligare har förstärkt våra goda fysiska och handbollsmässiga resultat. Utan Sandras hjälp hade vi inte kunnat genomgå denna fantastiska utveckling, varken som lag eller individer.
/
Lagkapten A-laget