Rehabträning

Rehabträning hos oss börjar med att vi gör en rörelseanalys av din kropp samtidigt som du får berätta om dina behov och mål. Utifrån detta erbjuds du sedan olika möjligheter för att skapa en skadefri och väl fungerande kropp. Oavsett om du har akuta besvär som t.ex. en stukad fotled, ryggbesvär, höftsmärtor, korsbandsskador eller överbelastningsskador i någon annan del av kroppen, utgår rehabträningen hos Tailoredtraining utifrån följande modell med fyra steg.

1. Rörelseanalys

Vad är grunden till dina besvär? Genom att testa kroppen i olika rörelser och positioner kan jag fastställa din status och få en tydligare bild över hur just din kropp fungerar.

 

2. Träning och behandling

En av de effektivaste metoderna för att hjälpa kroppen att bli skadefri är att kombinera behandlingar med träning. Därför kombinerar jag metoderna faschiabehandling, massage och träning för att du ska bli skadefri.

 

3. Egen träning

Grundregeln hos mig är att även du själv måste vilja lägga tid och kvalité på din träning för att få de resultat som du eftersträvar. Därför får du videofiler på ditt träningsprogram så att du kan fortsätta träna själv, samtidigt som det är en otroligt viktig del i din rehab att se hur dina rörelser utvecklas över tid.

 

4. Återbesök

I slutet av din rehabträning, bokas ett eller flera återbesök in då vi går igenom hur rehabträningen fungerat och ser hur kroppen mår just nu. Du får även tips på vilka justeringar i vardagen som kan behövas och övningar du bör fortsätta med för att undvika liknande skador igen.