Sandra Rusk: “Det vi gör baseras på vetenskap”

Det finns många företag därute som arbetar med personlig träning och det är inte alltid lätt att förstå skillnaden mellan alla de olika företag som erbjuder personlig träning. Vi på Tailored Training SR har flera års erfarenhet inom branschen och tänkte via Sandra Rusk, grundare av bolaget samt personlig tränare, passa på att berätta lite mer i detalj om hur vi arbetar.

DSC_4635

Sandra Rusk har en imponerande akademisk bakgrund med över 600 högskolepoäng. Det började med en kandidatexamen i pedagogik uppföljt av en kandidatexamen i idrottsvetenskap med inriktning mot träningslära och coaching. Därefter har hon bland annat tagit certifikat inom kettlebells- och TRX-träning. Självklart har hon även en licens från SAFE-education, Nordens ledande utbildningsföretag inom personlig träning. Som om inte detta vore nog har Sandra även ett förflutet som elitidrottare inom bordtennis. Vi har frågat Sandra några frågor om varför Tailored Training SR är ett företag att välja när det kommer till personlig träning och coaching.

Hur arbetar ni med era klienter?
– Vi ser alltid till att skräddarsy träningen utifrån varje individ och dennes förutsättningar. Detta gör vi för att uppnå maximal nytta med träningen. Vi fokuserar dock inte bara på själva träningen i sig. För oss är helhetsbilden viktig. När det kommer till träning är återhämtning och sunda matvanor minst lika viktigt som själva träningen. Det är viktigt att hitta ett samspel mellan alla dessa olika delar om du vill få ut resultat av din träning.

– En annan viktig del i arbetet med våra klienter är att vi utgår från kroppens olika delar och dess funktion när det gäller olika rörelser. Därför arbetar vi väldigt lite med fasta maskiner i våra träningsprogram. Istället använder vi utrustning där våra klienter behöver använda hela kroppen för arbete med en övning. De tvingas använda sin balans, styrkan på båda kroppshalvorna, utföra rörelser på olika underlag och i flera rörelseplan, säger Sandra.

Vad ser du för fördelar inom personlig träning sett till din akademiska bakgrund?
– Det vi gör baseras på vetenskap, vi gissar inte hur ett bra träningsupplägg ska se ut. Vi kan och vet hur vi ska anpassa träningen, efter varje individ – oavsett mål. Tack vare min akademiska bakgrund har jag en bra och gedigen grund att stå på när det gäller ämnet träningslära, anatomi och kost etc. Utöver detta så tar jag ständigt chansen att ytterligare utveckla min kunskapsbas genom att läsa forskningsrapporter regelbundet, läsa en ny träningsbok varannan månad m.m. Jag älskar jobbet som personlig tränare. Det är fantastiskt att se mina klienter utvecklas och få lära dem nya övningar.

Hur viktigt är välmåendet hos era klienter?
– Det är extremt viktigt. Vi vill att alla våra kunder ska må bra och känna att de får ordentlig valuta för sina pengar när de anlitar oss. Träningen i sig är en viktig del i vardagen för vi ska må bra. Det gäller att hitta en balans mellan träning, kost, arbetsliv, familj och vila.

Varför Tailored Training SR?
– Utgångspunkten vid starten var att jag inte hittade en komplett träningstjänst på marknaden. Många träningsformer var och är för generella, de utgår från en fast mall. Olika individer behöver olika sorters träning, vilket är något vi erbjuder. Vi arbetar även med helhetsbilden för våra klienter när det kommer till träning. Allt för att de ska känna sig motiverade, må bättre och uppnå sina mål.

Nu hoppas vi att du fått veta lite mer om Sandra och Tailored Training SR. Du är mer än välkommen att kontakta oss om du vill få svar på frågor angående din träning eller träning i allmänhet.

1 thought on “Sandra Rusk: “Det vi gör baseras på vetenskap””

Comments are closed.